Open Site Navigation

Michael Tribus Architecture

The former post office near Bolzano train station was transformed for the South Tyrol Regional Administration and raised by two storeys. After performing thermal calculations, Prof. Wolfgang Feist from the Passive Institute in Darmstadt encouraged us to create a system of different window reveals. Through the variation of reveals on the previously monotonous punctuated façade, rooms on lower floor get more natural light while the upper floors are shaded. Reveals to the sides offer individual views. Though the building has only 16 % window surface, this will cause no problems with the passive house construction, it rather helps saving building costs. Because of its low designed energy consumption of less than 1.5 l fuel oil per square metre and year, the building was awarded the ClimateHouse Gold Medal (< 10 kWh/m²a).

"EX POST"

2004/2006
Autonome Provinz Bozen

  • Grau Icon Instagram
  • Grau Twitter Icon
  • Grau LinkedIn Icon

© 2022 Michael Tribus Architecture  All rights reserved 

Impressum

Datenschutz